27 August, 2016

Ett evighetsjobb

Dinosaurie-quilt ett evighetsprojekt som började 2012 och pågår fortfarande

 Först syddes en badgrund och där uppstod nog en hel del fel som kom fram efterhand - inget värre än att det ger en effekt till slutprodukten är jag nog ganska säker på. Planering av vilka djur som skulle vara med. Läsa på om dinosaurier för att få ihop storlekar som stämde överens med broderierna. Köpte mycket broderier på rea och vissa är gratismotiv. Många års samlande. Papperslapparna är ev kommande broderier av dinosaurier och växtlighet.
 Himlen fick plockas av igen efter ett kattbesök med leriga tassar tvärs över quilten. Å andra sidan var första himlen inte bra och det är den ännu inte och nytt tyg finns till slutprodukten.
 En del mönster är så fina att de är lyriska att tita på medan andra varit så dåliga att jag till och med sprättat bort dem eller gjort förändringar. Bl a stammarna på palmerna - där tillverkade jag egna nya stammar då bladverket var bättre än stammen. Här stannade jag någon gång 2013-2014
Vissa broderier plockade jag ut ur sin helhet och frigjorde dem - jag hade ju egen bakgrund men sparade på skuggan under dem. Blev någon del kapad pga detta så fyllde jag på med egna stenar och växter. (min kamera återgav dålig färgurskiljning måste kolla inställningarna inser jag). Ett försök till att fortsätta 2015, sen tog orken slut igen.
 Första tanken är att det gröna längst ned på bilden ska föreställa en klippa med växtlighet som åskådaren skulle ligga på och sitta ut över lanskapet. Det kommer i slutprodukten vara mycket djungelväxter där senare.
 Många färger var tvungna att komma ur fantasin då de flesta avmålade har försökt gissa sig till färgskalan med hjälp av vilket djur dinosaurierna liknar idag. Fåglarna är något av senaste tillskottet
 Visa fel uppstod i storlekarna men då får det föreställa att det är kuperad terräng med kullar och dalar. Det löser sig nog i slutändan.
Detta är sista broderiet innan jag la det åt sidan igen. Men längtan efter att fortsätta göra den klar pockar nu på. Vad jag ska göra med den sen har jag ingen aning om. Beställaren från början gav upp väntan och summan av allt jobb gjorde det omöjligt att sälja den. Kanske jag får barnbarn en dag som gillar dinosaurier och då kanske den kommer till användning.