20 February, 2010

Rensa i röran - en tävling som dök upp idag och går ut i morgon.

Ibland undrar jag varför jag alltid ska få veta saker och händelser just när de redan har skett eller när det nästan är helt över. Varför fick jag inte veta om det tidigare - men å andra sidan behövde jag veta om det i förväg?


Idag blev jag varse en tävling i "rensa i röran" och den slutar i morgon. Vips så kom jag in i tänket att jag måste hänga med och visa att även jag kan rensa. Men vad då - måste jag verkligen detta, eller ligger mina rensningar på att jag lärt mig avstå ifrån just tävlingar. Måste jag visa att jag är duktig? Räcker det inte med att själv veta om att jag är det.


Nå har jag rensat då? Visst har jag det - men inte så att jag är nöjd.


Vad har jag rensat då?
Mina bokhyllor möblerades om till min 60 åriga födelsedag, böcker som var kreativa och upplyftande lyftes fram och mindra roliga böcker flyttades bort och ska så fort tillfälle ges gallras ut. Stora skräpbokhyllan i hallen med all gammal post och reklam i högar och som stod i blickpunkten när gästerna skulle träda in i huset rensades upp så att den blev en vacker blickpunkt och hyllan ovanpå kunde fungera som blomsterbord för alla de vackra blommorna som jag fick.


Visst mycket gick ner i lådor för att ge fria ytor men gud så skönt det blev med rena ytor men nu ligger nästa bit i att gå igenom allt som gömdes undan men det är lättare att göra så än att leva i ett kaos och försöka rensa i kaoset.


Jag har läst mängder med böcker om att rensa i röran och har sorterat upp saker för att kunna rensa liknande saker för sig. Jag har sorterat upp alla mina papper så att jag hittar försäkringar på ett ställe och deklarationer på ett annat, tidningsutklipp på ett tredje osv. Nu återstår att göra utrensning av var tidningshållare för sig för att på sikt enbart ha det som är högaktuellt kvar. Arkivet ska rensas på gammalt skräp och det nya ska in där.


Men det jag nu skrivit är ju nästan bara förberedning - har jag då inte rensat något konkret?


Jo jag rensade bort massor av "vänner" på min facebook, utmande de som blev kvar med att om ingen skrev och deltog i vad jag skrev så riskerade även de att få lämna min "vänkrets" just på facebook.

Samma sak händer bland mina mail. Men så skönt att kunna markera mängder med mail och bara låta dem försvinna ut i rymden - inget skräp som behöver tas om hand utan det bara går upp i rök utan att lämna spår.


Men den här tävlingen då - vill jag inte vara med i den? Nä jag behöver inte vara med i någon tävling för att rensa ut saker, jag behöver inte vinna något som sen blir liggande i mitt smyckeskrin - där finns redan så mycket som behöver rensas bort.


Varför skulle jag då vilja vara med? Kanske för att skryta med att jag redan har rensat en massa och låta omvärlden få veta hur duktig jag är eller så låter jag det bara vara helt enkelt.


Nu tar jag mig en fika och tänker efter om jag ska rensa bort en tävling till.


Åter från fikat.
Vad har jag rensat ut då? Jo jag tröttnade på allt udda porslin så jag åkte ut till Gustavsberg och inhandlade en hel servis och åkte raka vägen hem och öppnade mitt skåp och slängde allt udda. Jag rensade ut sådant som jag inte använder av koppar och karotter. Så var gång jag öppnar mitt köksskåp så njuter jag av att jag tog ett så stort och drastiskt steg för att rensa ut.


För att kunna rensa ut så måste man börja med att rensa ut sina tankar först.


Jo jag tror att jag anmäler min utrensning till tävligen i alla fall - jag har ju varit så duktig och är så sporrad i att fortsätta rensa.

2 comments:

X-blog said...

Hej!
Intressant att läsa ditt inlägg med tankar om utrensning, tävlingar mm.
Jag är med i Rensa-utmaningen.
INTE för att få någon samla-damm-medalj.
INTE för att andra ska tycka jag är duktig (det tycker de ändå... ;)
INTE för att kunna rensa, för det hade jag redan börjat med. Ja, det har jag gjort i många omgångar, men den sista började jag i slutet på förra året.
Nä, min anledning till att vara med är att bli mer taggad av att se andra rensa. Och att få tips och idéer på hur andra löser olika saker.

Lycka till med din rensning!
Och ha ett fint veckoslut!

Cillagonk said...

Kul att läsa - jag hade missat helt att jag fick kommentarer på det jag skrev. Jo rensningen upphör aldrig - inte så länge som vi fortsätter med att fylla på. Jag försöker leva efter 1 sak in och 2 saker ut - tänka till före vad jag vill ta bort om jag tar saken med mig hem.
Hoppas din rensning går bra.