22 May, 2010

Att jag aldrig lär mig!

Jag har gjort en GBP operation i höstas och gör fortfarande mina tabbar i ätandet så jag får dumpning eller illamående. Speciellt på lediga dagar - var fan är mina rutiner?

Jag tänker börja skriva om min GBP som en dagbok under en tid, kanske mest för mig själv för att få förståelse för vad jag gör och varför.

Men jag startar senare idag - nu borde jag sova sedan några timmar tillbaka.

2 comments:

Cillagonk said...

Jag måste erkänna men det här med bloggande är inte min bästa sida. Att skriva en bloggdagbok om hur det går med min GBP fungerar helt enkelt inte.

Jag lär mig förvisso var dag vad som inte fungerar - men det som skrämmer mig mest är att jag "matvägrar" lite för ofta. Jag är faktiskt lite rädd för att jag snart får näringsbrist.

Jag fick frågan idag i vilken affär jag handlar min mat. Då gick det upp för mig att jag inte handlat mat på mer än en vecka och senast jag handlade så blev det en liter mjölk, lingongrova och en frukt. Men att handla middagsmat fungerar inte längre - mat har blivit ett onödigt ont - jag har ingen apetit längre - ingen mat lockar längre.

Jag har varit på restaurang några gånger eftersom det har varit vår födelsedagsvecka och enligt tradition så har vi gått ut och ätit. Där har jag suttit och tittat på matsedeln och våndats över att ingen mat har lockat mina smaklökar. Jag har pratat med kockar och servitörer och förhört dem om vilka ingredienser deras utbud har haft och de har lockat mig med att göra maten precis så som jag vill ha den - men inte ens det har lockat mig.

På måndagsrestaurangen beställde jag in två förrätter dvs en toast skagen och en rödbetssallad!! Ingen av deras mat passade mig - och detta på min egen födelsedag. Förvisso så har just detta ställe en oerhört god skagen med massor av räkor och minimalt av gegga. Men den är så stor att jag klarar inte av att äta en hel protion utan delade med mig av mer än halva.

På onsdagen på nästa restaurang besällde jag åter in en toast skagen - men den resulterade i två sjukdagar! Räkorna bestod av några hackade pizzaräkor i en jätteklick gegga av antagligen gräddfil och majonäs. Fastän att jag "silade" fram räkorna och ratade geggan så blev jag jättedålig dagen efter. Skit!! Jag beställde en fläskfile Oscar till varmrätt - Oscar bestod av några pizzaräkor på ett salladsblad, en strimlad morot och en färsk sparris (som var god!), kött med grönpepparsås och potatisgratäng. Jag petade lite i maten och bad sedan om en doggibag så jag kunde ta maten med mig hem.

På lördagen då vi firade dottern så hamna vi på Jameson på Folkungagatan inne i Stockholm gjorde kocken allt för att jag skulle finna på någon mat jag kunde gilla. Han lyckades faktiskt bra med att få mig att finna på något jag kunde äta och de kom gladerligen in med en doggibag för resten av maten.
Deras efterrätt var kanongod - några teskedar fick jag ner innan jag skänkte den vidare.

Så det här med att äta och förse mig med mat har verkligen förändrats efter operationen.

Om jag saknar mitt gamla liv - nja egentligen inte för jag går hela tiden ner i vikt och det är jättebra men det jag saknar är lite av det sociala runt ätandet. Jag är ingen rolig att gå ut och äta med - jag är värre än jag ngåonsin varit. Grinig kund som hellre ratar än testar olika rätter numera.

Men om detta har med operationen GBP att göra eller om det bara är min hjärna som tar GBP som en ursäkt för att börja krångla med maten. Är det en matstörning i klass med bullemi eller annorexia - kanske låg det latent och bara inväntade att jag skulle rubba mitt matintag.

Vilket fall som helst så ser jag faran och risken - men vad gör jag åt det. Jag inser att jag måste börja ta tag i vad jag stoppar i mig så jag inte får näringsbrist eller att min matvägran ökar.

Men inte ångrar jag operationen - det är så skönt att bli smal igen.

Bibbi said...

Hej och tack för kommentaren hos mig. Vad roligt att du tittade in!
De små trevliga börsarna kan man köpa hos: Smart Needle,
http://www.smartneedle.com/ANIPOUCH_SNA.html
Lycka till med din hälsa och sömnaden
Bibbi