21 May, 2011

En tom brevlåda och en tyst telefon

Funderar på en sak: Om jag lägger av med facebook - tappar jag då kontakten med alla mina vänner? För det verkar som om alla är på Facebook och skriver eller på sina bloggar - min Outlook håller på att damma ihop - speciellt nu när jag äntligen lyckats få bukt med alla spamen. Så jag inser att vill jag ha fortsatt kontakt med mina vänner så måste jag tydligen stanna kvar på Facebook.

Trist egentligen - det var bättre förr eller?

Brevlådan är också så ointressant att jag tömmer den bara några gånger per vecka. Räkningarna springer ju inte ifrån mig och den reklam som ändå ramlat dit är ändå så ointressant.

Jag saknar en brevvän - eller är det en brevvän jag saknar - jag kanske i själva verket saknar en riktig vän att dela mitt boende med.

Jag försökte sjunga en sång för en stund sedan och noterade att jag inte kunde ta en enda ton - halsen var helt igentorkad - men det kanske den blir när man inte använder den. Hur avhjälper man nu detta?

Visst jag kan ta och ringa till någon - rösten måste i alla fall då komma igång - men vem har tid att prata med lilla mig på en lördagskväll. Oftast när jag ringer så sitter den jag ringer och äter eller har gäster eller är upptagen - så man drar sig för att ringa nästa gång - vad är klockan och vad kan han/hon göra nu - passar det sig att jag ringer? Våra äldre känner nog så här - som en belastning när man egentligen bara vill prata en stund. Nutidsmänniskan har inte tid med sociala kontakter - familj och barn, jobb och hobby tar för mycket tid. Nä så det är inte lönt att ringa heller.

Så vad gör man då åt en tom brevlåda och en tyst telefon - jo man återvänder till Facebook och spelar några spel och försöker slå facebookvännernas resultat. Förhoppningsvis så dyker det upp någon som har lust att skriva en stund - eller inte.

2 comments:

Linnea said...

Hej vännen!
Det var tankvärda ord Du skrev...ligger så otroligt mycket idet.
Sänder en stor och varm kram:)
Linnéa

Cillagonk said...

Ja du Linnea - det är tänkvärda ord - jag är medveten om dem - jag återvänder då och då och läser vad jag skrev. Det är många som har det så där tyst runt om sig. Det är ett trist samhälle där vi inte har tid för varandra.
Du får en go kram tillbaka.
Cilla