24 May, 2016

Vad har du i madrassen - eller i krukan?

Hög tid att kolla vad du har i madrassen - eller så är det inte det. Det går att lösa in efteråt även om det blir lite krångligare. Värre är det med alla mynten - de går inte att lösa in.
Så madrassen är kanske inte problemet men sparbössor och burkar och askar och gamla fickor etc. Om du letar så finner du mer än du kan ana. Jag var så säker på att jag inte hade några mynt och var gång jag städade la jag dem i en burk och jag blev snopen när jag insåg att där låg några hundra och skräpade - hur ser det ut i lådor och vrår?
Äldre personer har en tendens att gömma pengar lite här och där. I böcker, under bordsdukar, i urnor etc - vet du med dig att du har någon äldre släkting som "sparar" på detta sättet så förklara vikten av att lösa in sina pengar.
När min mor låg för döden och vi höll på och gjorde mysigt för henne i hennes sovrum så blev hon så arg när vi rörde vissa saker och jag skämtade med henne och sa -Aha är det där förmögenheten ligger. Så när jag lyfte av en vaxduk på ett bord så låg där lite sedlar och vi fick oss ett gott skratt. Under en glasskiva med målad undersida på ett skrivbord låg pengar till begravningen om jag minns rätt.
Själv är jag superdålig på att lösa in presentkort - oftast får jag slänga dem i soporna för att de har gått ut. De är stora och otympliga och inget man stoppar i plånboken direkt. Jag kan gilla de där kontokorten som man får ibland för de passar i plånboken och blir därför använda. Jag retar mig fortfarande på att jag blev av med jobbets julklapp - till Mellanders fisk - Vi gick dit för att äta och när jag skulle betala noterade jag att presentkortet låg hemma. Sen försvann det - det gäller ett halvt år till så jag hoppas jag hittar det innan dess.
Intressant artikel om bytet av sedlar.

Det är ont om tid att byta ut pengarna till nyare modeller.

No comments: